Your browser does not support JavaScript!

Persoonlijkheidtests

Net als er intelligentietests bestaan er ook tests om de persoonlijkheid te meten. Je kan je misschien voorstellen, dat het vastleggen van iemands persoonlijkheid nog veel moeilijker kan zijn dan het inventariseren van intelligentie. Een belangrijk verschil tussen de twee tests is dat intelligentietests een vaardigheid meten. Je kan niet hoger scoren dan je qua intelligentie 'in huis hebt'. Wel lager. Zo komt het voor dat mensen zich laten testen om bijvoorbeeld geld van de verzekering los te krijgen. Of om een verklaring te krijgen dat zij arbeidsongeschikt zijn.

Sommige van deze mensen proberen om zich dommer voor te doen dan zij zijn, omdat zij er belang bij hebben om laag te scoren. Bij het meten van de persoonlijkheid ligt dit nog moeilijker. Het is bij persoonlijkheidstests namelijk vaak makkelijker om je beter voor te doen dan je bent. Dit kan bijvoorbeeld door sociaal wenselijke antwoorden te geven. Er zijn ruwweg twee soorten persoonlijkheidstests: projectieve tests en zelfrapportage tests. Er wordt vanuit gegaan dat projectieve persoonlijkheidstests niet zo erg beïnvloed worden door sociale wenselijkheid als zelfrapportage tests.

Projectieve tests

Het plaatje dat je rechts ziet is een voorbeeld van een projectieve techniek. Het is een plaatje uit de Rorschach test. Bij het maken van deze test wordt er gevraagd wat je in het plaatje ziet. Het idee hierachter is dat je iets van jezelf in jouw waarneming van het plaatje 'projecteert'. Dus datgene wat jij in het plaatje ziet zegt iets over jouw persoonlijkheid. Stel dat je in het plaatje een hoofd ziet dat je aanstaart, dan zou dit kunnen betekenen dat je een paranoïde persoon bent.


Zelfrapportage tests

Bij een zelfrapportage test is de benadering heel anders. Je krijgt bijvoorbeeld een omschrijving van een situatie en je moet uit een aantal mogelijke dingen datgene kiezen, wat jij in die situatie zou doen. Een voorbeeld van een (fictieve) vraag op zo'n test:

U hebt een avond helemaal vrij voor uzelf. U hebt erg naar deze avond uitgekeken want u heeft een paar lange werkdagen achter de rug. Om 20.00 u. wordt u gebeld door een vriend of u meegaat naar de film van 20.30 u. Wat doet u?

  1. U bent gelijk enthousiast en trekt uw jas aan
  2. U zegt dat u het een leuk idee vindt maar dat u vanavond even op adem wil komen van de drukker week
  3. U aarzelt even maar laat u uiteindelijk overhalen

Deze vraag zou wat kunnen zeggen over hoe introvert of extravert je bent. Iemand die extravert is heeft meer behoefte aan 'externe stimulatie' en zou dus eerder voor antwoord A kiezen dan iemand die meer introvert is. Die zou eerder B kiezen. U ziet dat deze manier van testen wat 'doorzichtiger' is dan bij een projectieve test. Het is duidelijker wat er gemeten wordt en dus makkelijker om je anders voor te doen dan je bent.

Nederlandstalige persoonlijkheidstests op internet

Op internet kun je tal van persoonlijkheidstests doen. De doeleinden, serieusheid en lengte van deze tests kunnen behoorlijk variëren.

Op 123test staan heleboel verschillende tests. Zoals een angsttest, emotionele intelligentietest en zelfvertrouwentest. Je kunt er ook, tegen betaling, een professionele Big Five persoonlijkheidstest doen.

Je persoonlijkheid is bepalend voor het soort werk dat je leuk vindt. Beroepskeuzetests zijn tests die kijken naar welke beroepen bij je persoonlijkheid passen. 123test biedt ook een professionele beroepskeuzetest aan. Voor deze test wordt wel een vergoeding gevraagd. Een gratis voorproefje van deze test is de mini beroepskeuzetest.
Andere werkgerelateerde persoonlijkheidstests kun je vinden onder carrièretests op 123test en op www.vaardighedentest.nl en www.beroepskeuzetest.nl.

Voor meer persoonlijkheidstests kan je kijken op onze Link-pagina.

Engelstalige persoonlijkheidstests op internet

Op het Engelstalige deel van Psychologie online staan nog meer links naar andere Engelse sites met persoonlijkheidstests. Klik hier om naar het Engels over te schakelen.