Your browser does not support JavaScript!

Seksuele stoornissen - Parafilieën (o.a.: exhibitionisme, pedofilie en sadisme)

Omschrijving

Normaal worden mensen opgewonden door een persoon van het andere geslacht of hetzelfde geslacht. Mensen met parafilie hebben seksuele gevoelens bij dingen die als niet direct seksueel worden gevonden. Soms zijn hun handelingen vreemd, soms lastig of pijnlijk voor anderen en soms zelfs strafbaar.
De meest voorkomende parafilieën zijn:

Normaal

Er zijn veel vormen van seksuele relaties. De meeste mensen met een vaste partner hebben een monogame relatie. Andere mensen hebben een open relatie of houden meer van one-nightstands. Binnen deze vormen van relaties zijn er ook nog talrijke soorten van seks. Op televisie wordt hier altijd veel aandacht aan besteed.
Het belangrijkste is dat iedereen uit vrije wil deelneemt aan seksuele handelingen en dat er niets gebeurt tegen iemands zin in.

Afwijkend

De seksuele verlangens van een persoon kunnen voor problemen zorgen. Soms kunnen mensen alleen nog opgewonden worden door objecten. Maar als je partner hier niet van houdt kan dit erg lastig zijn.
Het ook niet fijn om tegen je zin te worden geconfronteerd met iemand die zijn geslachtsdelen aan je wilt laten zien, je wilt begluren of aanraken.
In andere gevallen kunnen verlangens leiden tot strafbare feiten. Het vastbinden en slaan van mensen tegen hen wil in bijvoorbeeld. Of seksuele handelingen plegen met kinderen onder de 16 jaar.